Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

bildstrimma

Introverta hjältar och twittrande litteratur

Läsårets Strimma har gestaltning som tema. Den första i raden av sex öppna föreläsningar tar upp populär och publik kultur. Science fiction samt den multimediala författaren.

Vit bild

Socionomstudenter möte Socialchefer

Den 30 september till 2 oktober samlas nära 700 socialchefer från hela landet för årets största socialpolitiska konferens – Socialchefsdagarna. Tre studenter från socionomprogrammet medverkar i seminariet: Ni som är chefer idag: Så här tänker vi som ska arbeta i socialtjänsten i framtiden. Seminariet leds av Martin Börjeson vid avdelningen Socialt arbete vid LiU.

bildvit

Här ska kulturvetenskapliga frön växa

Vi människor lever i naturen och naturen lever i oss. Det är en av utgångspunkterna för det samarbete inom genus- och miljöhumaniora som LiU tidigare i år fick 40 miljoner kronor för att sjösätta. Under torsdagen invigdes The Seed Box.

Hedersdoktor Jon Elster

Hedersdoktorsföreläsning 13 okt

Filosofiska fakultetens hedersdoktor Jon Elster, professor vid Columbia University, USA, föreläser den 13 oktober på Campus Norrköping.Professor Elsters forskning har haft stor betydelse för utvecklingen av den analytiska sociologin, ett snabbt framväxande forskningsområde vid Linköpings universitet.

 
Sidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-09-30