Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

puff

Erfarenheter från Island

Den 27 augusti reste Gissur Ó Erlingsson till Reykjavik, Island med sin familj på ett Erasmus Teaching Assignment stipendium för att tillsammans med professor Gunnar Helgi Kristinsson ge en kurs om korruption under sju veckor. Men allt startade egentligen drygt ett år tidigare i Norge.

puff

Brist på insyn i kommunala bolag

De kommunala bolagen blir allt fler. Det ställer höga krav på styrning och insyn av dem. Men här finns brister som behöver uppmärksammas utifrån ett demokratiperspektiv. Det visar en rapport som Gissur Erlingsson, docent i statsvetenskap vid LiU, tillsammans med fyra andra forskare nyligen publicerat.

iktpuff

Rapport från IKT-dagen

Tågen gick, strykjärn lånades av syslöjdarna, 3D-scannern kalibrerades in i det sista och det mesta funkade i vårt Makerspace till slut - och klockan 9:30 den 12/11 smög vi igång IKT-dagen för tredje gången.

puff

Skydda huset mot förändrat klimat

Ett webbverktyg för klimatanpassning har tagits fram av nordiska forskare. Knappa in uppgifterna för ditt hus så får du genast råd om hur det bör skyddas mot kommande klimathändelser.

 


 

 

 

Knapp Srimman 2014-2015
Knapp: Nyhetsbrev Filfakta
disputationer
Knapp Öppet Campus Norrköpiong


 


Händelser i kalendarietSidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-11-25