Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

delbannerstrimma

Strimman - I konstnärens spår

24 november arrangeras höstens sista Strimma-föreläsning på Vallabiblioteket, Campus Valla kl. 18.00. Bodil Axelsson, föreståndare för ACSIS, föreläser om att gestalta det som en gång var men inte längre är. Helena Persson, chef för Norrköpings konstmuseum kommer sedan att föreläsa om vad det i praktiken innebär att följa i konstnärens och konstens spår.

paris_puff100

Vågar vi hoppas på klimatmötet i Paris?

Om två veckor möts världens ledare i Paris för att förhandla fram ett nytt klimatavtal inom FN:s klimatkonvention. De kommer troligen att lyckas, men till priset av ett urvattnat avtal. Det var den gemensamma uppfattningen vid ett forskarseminarium på LiU på torsdagen.

bildvit

2015-års Östgöta Gille stipendiater utsedda

Årets Östgöta Gille stipendiater är Siri Wassrin, doktorand i informatik vid IEI och Björn Wallsten, doktorand i Industriell Miljöteknik vid IEI. Stipendiet kommer att delas ut den 28 november vid Östgöta Gille i Stockholms årshögtid och stipendierna är på 15 000 kr styck.

Josefina_hoijer_puff

Run for your life-stafetten ämne för masteruppsats

Tusen personer springer för en hållbar och rättvis miljö i stafetten Run for your life. Stafetten är också ett konstprojekt som LiU-studenten Josefine Höijer skriver sin masteruppsats om.

 


 

 

 

Knapp Srimman 2014-2015
Knapp: Nyhetsbrev Filfakta
disputationer
Knapp Öppet Campus Norrköpiong


 


Händelser i kalendarietSidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-11-26