Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

CSPR firar 10-års jubileum i maj

Centrum för klimatpolitisk forskning (CSPR) firar i år 10-års jubileum. Under vecka 19 arrangeras bland annat en Poster-utställning av masterstudenter från programmet Science for Sustainable Development i Kåkenhus. Det organiseras även en paneldiskussion om utmaningar rörande klimatförändringar och en workshop där 40 internationella forskare presenterar sina bidrag till en kommande antologi om klimatpolitiken efter Köpenhamnsmötet. Läs mer om CSPR:s 10-års jubileum på deras hemsida.

CSPR jubilerar 

Återbruk som temadag

Temadag återbrukMiljövetare som lär ut miljötänkande och återbruk till studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet – det är ett exempel på hur olika utbildningsprogram kan dra nytta av varandras kunskaper.

Återbruk som temadag (LiU-nytt)

Filfakta nummer två, 2014

Varsågoda, här kommer årets andra nummer av Filfakta - Filosofiska fakultetens nyhetsbrev.

Filfakta - Filosofiska fakultetens nyhetsbrev

Forskningsfilmer

Martin KylhammarMartin Kylhammar är professor vid Tema kultur och samhälle. I sin forskning tar han hjälp av svenska författare, från August Strindberg och framåt, för att förstå det tidlösa i vårt sätt att hantera moderniseringens förändringar. Se hans och andra forskares videofilmer om forskning.

Videofilmer om forskning

Autism som en naturlig variation

Pier JaarsmaAutism uppfattas ofta som ett handikapp, men kan hos normalbegåvade personer ses som en naturlig variation. Det visar en avhandling vid Linköpings universitet om autism och etik. Avhandlingen är skriven av Pier Jaarsma, doktorand vid avdelningen Hälsa och Samhälle, IMH.

Autism som en naturlig variation (LiU-nytt)

Vårmarknad

Måndag den 14 april och tisdag den 15 april håller studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning sin årliga vårmarknad med egna produkter av trä, keramik, textila material och trådslöjd.

Vårmarknad med slöjd och hantverk (LiU-nytt)

LiU-professor ger ut bok om Bush

Kjell O LejonKjell O. Lejon, professor i religionsvetenskap och historisk teologi, har skrivit det första verket om Bush Sr utifrån ett religionsvetenskapligt perspektiv.

LiU-professor ger ut bok om Bush (LiU-nytt)

Urbana rättviserörelser – vilken chans har de?

Aleksandra ÅhlundMegafonen och Pantrarna är exempel på nya sociala rörelser som växer fram bland unga i förorten, oftast unga med invandrarbakgrund. De arbetar mot nedrustning av välfärden och för upprustning av förorten. De utgör en ny form av organisering, hävdar forskare vid REMESO.

Urbana rättviserörelser – vilken chans har de? (LiU-nytt)

Antropologkonferens om gränser

I år arrangerades antropologkonferensen SANT vid Linköpings universitet tillsammans med Sveriges Antropologförbund och intresseorganisationen Antroforum. Temat för konferensen är gränser.

Antropologkonferens om gränser (LiU-nytt)

Ny tidskrift om internetbehandling

Gerhard Andersson, professor i klinisk psykologi vid Linköpings universitet är huvudredaktör för en ny open access-tidskrift om psykologisk intervention via internet, Internet Interventions.

Ny tidskrift om internetbehandling (LiU-nytt)


Fler nyheter...

 

 

 

Påskliljor Knapp Srimman 2013-2014
Knapp: Nyhetsbrev Filfakta
disputationer
Knapp Öppet Campus Norrköpiong
Knapp Grundutbildningsdagen 2014
Kalendarium


IKT-dagen i Norrköping

IKT-studion. Foto: Linnea Björk TimmNu är det dags att visa upp våra resurser i Norrköping och vi bjuder in brett - IKT (informations- och kommunikationsteknik) är ett område som påverkar alla ämnen, i olika grad. Vi välkomnar lärare, studenter, forskare, anställda vid LiU – men också externa intressenter är välkomna att delta i våra aktiviteter den 16 maj.

IKT-dagen i Norrköping 16/5

 

Forskarutbildningens kvalitets- och utvecklingsdag

Filosofisk fakultet inbjuder till Forskarutbildningens kvalitets- och utvecklingdsdag den 20 maj 2014.
Temat för dagen är Kursutbudets möjligheter och svårigheter i doktorandutbildningen.

Forskarutbildningens kvalitets- och utvecklingsdagSidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-04-15