Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

bildvit

Nya riktlinjer för antagning av docent

Vid Fakultetsstyrelsen för Filosofiska fakultetens sammanträde den 10/12-2015 beslutades om nya riktlinjer för antagning av docent. Kraven för att antas som docent har inte förändrats, utan förtydligats.

finger

Så skapas teknisk bevisning

I och med att tekniken ständigt utvecklas får teknisk bevisning en allt större roll i polisutredningar. I en ny bok visar forskaren Corinna Kruse på vilket sätt den tekniska bevisningen är en del av rättssystemet och hur olika yrkesgruppers syn i en brottsutredning ger den tekniska bevisningen mening.

rogerpuff100

Han förklarar Sveriges syn på föräldraskap

Den 1 januari infördes ytterligare en pappamånad i föräldraförsäkringen – något som gett eko runt om i världen. Forskaren Roger Klinth har fått ta emot några av frågorna från världspressen och hans svar kring Sveriges syn på jämställdhet går nu att läsa i tidningar i Brasilien, England, Mexiko och en rad andra länder.

bokbuss100puff

LiU-forskare deltar i projekt om digitala bokbussar

LiU-forskare ska vara med i en studie för att ta reda på om digitala bokbussar kan få fler människor att bli digitalt kunniga och därmed inte hamna utanför internetsamhället.

 
Sidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-01-29