Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

puff

IKT-dagen den 12 november

För tredje gången arrangeras i höst en öppen temadag om IKT. Dagens tema är: ”Var lär vi oss och hur kan vi använda det digitala för att skapa kreativa lärmiljöer?” Hus Key omvandlas tillfälligt till en digital slöjdarena: Makerspace Key - med aktiviteter som pågår både i foajén och i olika föreläsningssalar. Välkommen!

puff

Kvinnor med ”otypisk” könsutveckling utmanar normalitetens gränser

Tusentals flickor får i tonåren reda på att de har en ”otypisk” könsutveckling, de kan sakna en x-kromosom eller delar av könsorganen. Med anpassning – och med motstånd – tacklar de normerna för kvinnlig kroppslighet.

puff

Nordiska medicinpriset till Gerhard Andersson

Gerhard Andersson, professor i psykologi vid LiU, har tilldelats Nordiska Medicinpriset som i år premierar forskning om depression och ångest. Det är andra gången på kort tid som hans forskning uppmärksammas, nyligen erhöll han även Stora Psykologpriset.

puff

Strimman-föreläsning: Män i trafiken

Tisdag den 21/10 kl. 18.00-19.30 är det dags för höstens andra Strimman-föreläsning i D-husets biblioteket, Campus Valla. Kvällens tema är unga män och bilkörning. Föreläsare är: Dag Balkmar, fil dr Tema Genus och Tanja Joelsson, fil dr Tema Genus. Välkommen!

 


 

 

 

Knapp Srimman 2014-2015
Knapp: Nyhetsbrev Filfakta
disputationer
Knapp Öppet Campus Norrköpiong


 


Händelser i kalendarietSidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-10-30