Göm menyn

Filosofiska fakulteten önskar alla välkomna!

Filosofiska fakulteten inbegriper grundutbildning samt forskning och spänner över humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, datavetenskap, ekonomi och viss tematisk naturvetenskap.

Nyheter


 

Fortsättning för Öppet Campus?

erik-berggren-op2Fem minuter med Erik Berggren som drivit Öppet Campus i Norrköping. Blir det någon fortsättning under våren?

Fem minuter med Erik Berggren... (LiU-nytt)

Excellent genusforskning i nytt samarbete

Silje LundgrenSex års samarbete mellan genusforskare vid Linköpings och Örebro universitet har fått en permanent efterföljare i GEXcel International Collegium. Kollegiets forskningskoordinator vid Tema Genus är Silje Lundgren.

Excellent genusforskning i nytt samarbete (LiU-nytt)

Tre projekt erhåller finansiering från VINNOVA

Innovationsprocesser i kommuner, Teknikkonsulter och Jord- och skogsbruk är frågor som kommer att undersökas inom de tre projekt som drivs av forskare från Linköpings universitet och som erhållit finansiering från VINNOVA i deras utlysning Innovativ organisering.

Innovativ organisering

CSPR firar 10-års jubileum i maj

Centrum för klimatpolitisk forskning (CSPR) firar i år 10-års jubileum. Under vecka 19 arrangeras bland annat en Poster-utställning av masterstudenter från programmet Science for Sustainable Development i Kåkenhus. Det organiseras även en paneldiskussion om utmaningar rörande klimatförändringar och en workshop där 40 internationella forskare presenterar sina bidrag till en kommande antologi om klimatpolitiken efter Köpenhamnsmötet. Läs mer om CSPR:s 10-års jubileum på deras hemsida.

CSPR jubilerar 

Återbruk som temadag

Temadag återbrukMiljövetare som lär ut miljötänkande och återbruk till studenter på Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammet – det är ett exempel på hur olika utbildningsprogram kan dra nytta av varandras kunskaper.

Återbruk som temadag (LiU-nytt)

Filfakta nummer två, 2014

Varsågoda, här kommer årets andra nummer av Filfakta - Filosofiska fakultetens nyhetsbrev.

Filfakta - Filosofiska fakultetens nyhetsbrev

Forskningsfilmer

Martin KylhammarMartin Kylhammar är professor vid Tema kultur och samhälle. I sin forskning tar han hjälp av svenska författare, från August Strindberg och framåt, för att förstå det tidlösa i vårt sätt att hantera moderniseringens förändringar. Se hans och andra forskares videofilmer om forskning.

Videofilmer om forskning

Autism som en naturlig variation

Pier JaarsmaAutism uppfattas ofta som ett handikapp, men kan hos normalbegåvade personer ses som en naturlig variation. Det visar en avhandling vid Linköpings universitet om autism och etik. Avhandlingen är skriven av Pier Jaarsma, doktorand vid avdelningen Hälsa och Samhälle, IMH.

Autism som en naturlig variation (LiU-nytt)


Fler nyheter...

 

 

 

Knapp Srimman 2013-2014
Knapp: Nyhetsbrev Filfakta
disputationer
Knapp Öppet Campus Norrköpiong
Knapp Grundutbildningsdagen 2014
Kalendarium


IKT-dagen i Norrköping

IKT-studion. Foto: Linnea Björk TimmNu är det dags att visa upp våra resurser i Norrköping och vi bjuder in brett - IKT (informations- och kommunikationsteknik) är ett område som påverkar alla ämnen, i olika grad. Vi välkomnar lärare, studenter, forskare, anställda vid LiU – men också externa intressenter är välkomna att delta i våra aktiviteter den 16 maj.

IKT-dagen i Norrköping 16/5

 

Forskarutbildningens kvalitets- och utvecklingsdag

Filosofisk fakultet inbjuder till Forskarutbildningens kvalitets- och utvecklingdsdag den 20 maj 2014.
Temat för dagen är Kursutbudets möjligheter och svårigheter i doktorandutbildningen.

Forskarutbildningens kvalitets- och utvecklingsdagSidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-04-24