Göm menyn

Forskarutbildning

Är du eller vill du bli doktorand?

Då är det här en sida för dig. Notera att begreppet doktorand gäller både för de som läser för licentiat- och doktorsexamen.

Varför ska jag forskarutbilda mig? Är forskarutbildning något för mig? Vad har jag för nytta av den? Klarar jag av det?

Frågorna är vanliga och det finns förmodligen lika många svar som det finns doktorander. Vi frågade några som har läst en forskarutbildning vid Filosofiska fakulteten.

  • - För mig blev forskarutbildningen alltmer lockande i takt med att jag upptäckte hur kul, spännande och utvecklande det var att skriva uppsatser i historia under grundutbildningen.
  • - Det som gör att jag vill forska är min nyfikenhet. Jag undrar varför saker är som de är och varför människor handlar som de gör. Så min främsta drivkraft är nog möjligheten att finna nya frågor som jag kan brottas med.
  • - Jag har haft nytta av att lära mig se bortom det uppenbara och tänka i andra banor. Att inte stanna vid ögonblicksbilden utan gå vidare och analysera saker på ett djupare plan.
  • - Det som har varit mest givande med forskarutbildningen har varit möjligheten att fördjupa sig och den växande känslan av trygghet i mitt forskningsområde.


Forskarutbildningsdag

Enkät

Mötesplats för doktorander vid Filfak

Nätverk för framtida forskningsledare

Studera på forskarnivå

studera.nu finns det mesta du behöver veta om rättigheter, skyldigheter och villkor under forskarutbildningen. Den ger en mängd praktiska tips och råd som du faktiskt inte kan vara utan!

 

 


Sidansvarig: asa.ekberg@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Oct 31 11:55:31 CET 2016