Göm menyn

IKT-studion vid Linköpings universitet

Fr o m 1 januari 2018 - en central resurs för lärare vid LiU med fokus IKT och lärande. Vi erbjuder ett pedagogiskt perspektiv på digitala verktyg och inspiration till kursutveckling med hjälp av IKT. 

 

IKT-studion <3 Didacticum = Sant!

Från årsskiftet kommer IKT-studions verksamhet tillhöra Didacticum samt LiU IT Digitala resurser. Detta innebär förändringar både sett till uppdrag, lokaler och utrustning. Mer information kommer innan årsskiftet.

Ada Lovelace

Heja Ada!

Den 10 samt 12 oktober firar vi Ada Lovelace och eMedborgarveckan tillsammans med Vallabiblioteket. Vi dyker upp med ett pop-up Makerspace med en regnbågslegorobot, Linneas sladdskola, 3D-skrivare, en kvittrande bonad och mycket annat. Vi pratar digitalt berättande, digital delaktighet och makerkultur. Välkomna!

IKT-podden igång igen!

Nu försöker vi återigen erövra podcasten som kanal för information och kunskapsöverföring. IKT-podden finns nu med avsnitt 3, på Soundcloud och iTunes.

Kontakt

Du når oss i första hand på: iktstudion@liu.se

Linnea Björk Timm 013-28 27 42

Anna F Söderström 013-28 16 23

 

Vi finns Även här

Instagram

Blogg

Facebook

YouTube

 

Ur IKT-bloggen

Annas verktygslåda #8 Skapa rörliga bilder i Keynote (Anna Söderström, Thu Jan 11 14:41:05 CET 2018)

Jag gillar Keynote, särskilt när det gäller att animera avsnitt i en presentation. I mitt exempel har animationen gjorts i Keynote, som sedan exporterats direkt som film. Jag behöver inte ta omvägen via skärminspelning som med Powerpoint. Dock bör det ännu en gång påpekas att jag sitter vid en iOSx-dator och därmed är övergångarna mellan […]

Annas verktygslåda #7 Skapa rörliga bilder i Powerpoint (Anna Söderström, Wed Jan 10 16:39:13 CET 2018)

I det här avsnittet går jag igenom lite olika möjligheter att skapa rörelse i de bilder du använder. Det kan även gälla informationsdesign såsom pilar, ikoner, geometriska former, grafer m.m. En fördel i en digital presentation är just att det går att levandegöra ett exempel på ett annat sätt än det går att göra i […]


Sidansvarig: anna.soderstrom@liu.se
Senast uppdaterad: Wed Dec 20 11:13:02 CET 2017