Göm menyn

Erasmus+ tog Anette till University of Birmingham

I september åkte Anette Ärlebäck, Filosofiska fakultetens kansli, till University of Birmingham för att se vad det är för ställe som vi har utbytesavtal med. Resan bekostades av Erasmusbidrag.

Filosofiska fakulteten fick en inbjudan till en ”Exchanges Partner Visit Day” på University of Birmingham och Anette som jobbar med studentutbyte sökte pengar från Erasmus+ för en ”Monitoring visit”, ett besök för att se hur ett existerande avtal fungerar. Det finns dock fler Erasmusbidrag att söka, för andra sorters besök.

- Det var inget svårt alls. Jag fyllde i ett ansökningsformulär, bifogade inbjudan och fick ok från min chef. Sen var det klart, säger Anette.

Besöket på universitetet varade i två dagar och inleddes med en lunch i Stratford-upon-Avon, ca 45 minuter utanför Birmingham. På plats var andra som jobbade med studentutbyte från University of Melbourne i Australien, Providence College i USA, University of British Columbia i Canada och givetvis från University of Birmingham. Där diskuterade de avtal och jämförde hur man löser olika problem.

- Det blev en väldigt dynamisk diskussion och ledde till bra kontakter. Det är lättare att mejla varandra och fråga om saker när man har träffat varandra.

Dag två besökte de campus och träffade lärare och administratörer under en mingellunch. De fick också se hur studentlivet såg ut genom besök i en studentlägenhet, matsalen, puben, gymmet med simhall med mera. Universitetet ligger strax utanför staden och har en egen tågstation, så man lätt kan ta sig in till centrum.

- Universitetet är stort, ca 33 000 studenter, och jättefint. Det finns nästan allt där, till och med en egen resebyrå. Även staden Birmingham är något extra. Det finns fler kanaler där än i Venedig, sägs det. Och mysiga husbåtar överallt.

1 februari är sista ansökningsdag och de studenter som läser statsvetenskap kan till University of Birmingham. Tack vare Anettes besök på plats kan hon ge bättre information till studenterna som är på väg dit.

- Jag ska hålla informationspass under hösten, bland annat för pol kand-studenter. Jag kommer kunna svara på frågor och återge hur det ser ut på plats och jag har bilder att visa.

Anette tycker att man ska hålla sig framme när inbjudningar som denna kommer.

- Det var kul och givande att resa och upptäcka ett annat lärosäte. Det blir ett avbrott i vardagen samtidigt som man arbetar och lär sig nytt!

 

Länkar:

Erasmus för lärare och övriga anställda https://old.liu.se/io/erasmus_personal?l=sv

 

Text: Jenny Ahlgren, Foto: Anette Ärlebäck

Belinda Day, Univ. of Melbourne, AU, Anette Ärlebäck, LiU, Adrian Beaulieu, Providence College, USA

Belinda Day, Univ. of Melbourne, AU, Anette Ärlebäck, LiU, Adrian Beaulieu, Providence College, USA


Kanalbåt Birmingham

Kanalbåt Birmingham


Aulan, University of Birmingham

Aulan, University of Birmingham


Huvudbyggnad, University of Birmingham

Huvudbyggnad, University of Birmingham


Matsalen, University of Birmingham

Matsalen, University of Birmingham


Pool på gymmet, University of Birmingham

Pool på gymmet, University of BirminghamSidansvarig: anna.backlin.linden@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Nov 10 10:56:47 CET 2017