Göm menyn

Filosofiska fakultetens forskarutbildningsdag 2018

Processer och produkter i forskarutbildning

Välkommen till årets forskarutbildningsdag!

Tid: Torsdagen den 8 november kl 13.15-16

Plats: TEMCAS, Tema-huset

Forskarutbildningsdagen är ett årligt arrangemang där för forskarutbildningen aktuella frågor diskuteras. Forskarutbildningsdagen vänder sig till doktorander, handledare samt alla medarbetare vid LiU som är verksamma inom den filosofiska fakultetens forskarutbildningar.

Doktorsexamen är den formella slutpunkten på en flerårig arbetsprocess som kan innebära stora utmaningar. Även om framställandet av själva avhandlingen brukar vara det som främst står i fokus för doktorand och handledare, skall forskarutbildningen också, enligt mål angivna i Högskoleförordningen, leda fram till en skicklighet som forskare. Vidare kan, beroende på vilket perspektiv man antar, exempelvis såväl avhandlingens forskningsrön, det utfärdade examensbeviset som den kompetenta disputerade personen i sig ses som relevanta produkter av LiU:s forskarutbildning. Årets forskarutbildningsdag uppmärksammar och problematiserar förhållandet mellan sådana produkter i forskarutbildningen och dess olika processer, såsom handledning, skrivande, publicering och socialisering in i en forskningsgemenskap. Hur genomför man egentligen forskarutbildning så att den motsvarar förväntningarna som olika aktörer kan ha på dess resultat?

Till årets forskarutbildningsdag har Filosofiska fakulteten särskilt bjudit in fyra talare, vilka kommer att bidra med olika perspektiv på forskarutbildning: filosofie doktor Mathilda Hallberg (IBL), professor Lars-Christer Hydén (ISV), professor Mary Rudner (IBL) samt professor Jan Andersson (VTI).

 

Antalet platser är begränsat och sista dag för anmälan är den 2 november. Om du inte har LiU-id kan du anmäla dig via mejl till charlotta.einarsson@liu.se

Välkommen!

 

Eventuella frågor kan ställas till charlotta.einarsson@liu.se

 

Du måste vara inloggad för att kunna anmäla eller avanmäla dig

Logga in med LiU-id

Namn Datum Tid Plats Anmälda personer  
Forskarutbildningsdagen 2018 2018-11-08 13.15-16.00 Temcas, Tema-huset 31/60

Expanderad vy


Sidansvarig: charlotta.einarsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2018-10-09